Szalay László titkári tájékoztatója

Tisztelt Nyaralótársak!

A nyári idény elmúltával az alábbi levelet írtam az Önkormányzatnak,
remélem, egyetértetek vele.

Képtalálat a következőre: „boríték”

////

” Tisztelt Önkormányzat, tisztelt Képviselő Testület!

Sajnálatos módon, az utolsó pillanatban összejött problémáim miatt a szeptemberi képviselő testületi ülésen nem tudtam részt venni, ezért az ottan szándékolt hozzászólásomat ezúton teszem meg.

Két problémával foglalkoznék.

  1. Testületi ülések időpontjai.

Az utolsó tavaszi képviselő-testületi ülést követően, a július-augusztusi szüneteltetés miatt nagyon hosszú idő telik el a következő ülésig, ami idén szeptember 26 volt.

Ezen időszak alatt a felmerült problémákat nem lehet időben megtárgyalni, az idénnyel kapcsolatos kritikák, észrevételek csak jelentős késéssel kerülnek megbeszélésre és rendezésre.

Javaslom ezért, hogy az első őszi testületi ülés ne szeptember végén, hanem már szeptember elején (szeptember első csütörtökjén) legyen megtartva, s mivel a decemberi ülés úgyis december elején kerül megtartásra, ezek után adódik, hogy az őszi ülések mindegyike ne a hónap végén, hanem az adott hónap első csütörtökjén legyen megtartva.

  1. Zajterhelés.

A szeptember közepén az alsóbélatelepi kemping területén megtartott BMW találkozó rendkívüli mértékben zajos volt, három utcával távolabb is zavaróan hatott, még nappal is. Este éjjel pedig valami iszonyatosan bömbölő, a vonatkozó zajvédelmi törvényben megengedett max. hangerőt jelentősen meghaladó diszkó zenével ”szórakoztatták” az aludni, pihenni vágyókat, megmutatva, hogy őrájuk semmi törvény nem vonatkozik.

Jelen levelünkkel panaszt emelünk a BMW találkozón a törvényesen megengedett zajszint jelentős túllépése miatt.

Ezzel kapcsolatban kérdezzük:

  1. Volt-e engedélyük az éjszakai zenés rendezvény megtartására?
  2. Ha volt engedélyük, az milyen kitételt, korlátozást tartalmazott az éjszakai zajterhelésre vonatkozóan? Ellenőrizték-e a megengedett zajszint betartását?
  3. Az Önkormányzat milyen szankciókat alkalmaz/alkalmazott a nyilvánvalóan elkövetett törvénysértés miatt?
  4. Milyen intézkedéseket tett/tesz az Önkormányzat, hogy a jövőben hasonló „csürhülés” ne ismétlődhessen meg?
  5. A helyi rend fenntartatásának egyik képviselője a közterületfelügyelet. Bár az első éjszaka után telefonon kértem a közterület felügyelő intézkedését (a megkeresésemet az üzenetrögzítő vette), intézkedés nem történt. MIÉRT?

Követeljük, hogy az Önkormányzat a beszedett ingatlan adók és üdülőhelyi díjak ellentételezéseként biztosítsa az ingatlanjaink zavartalan használatát, ami egyébként is kötelessége lenne.

Követeljük az Önkormányzat hathatós intézkedését az irányban, hogy sem jövőre, 2019-ben, sem később ilyen törvénysértés sorozat ne következhessen be!

Továbbra is tartjuk álláspontunkat, hogy Alsóbélatelep nyugodt pihenőváros akar lenni, ahol a törvényben megengedett zajszintnél hangosabb zajnak nincs helye.

Követeljük ennek megértését és betartatását!

Fonyód-Alsóbélatelep, 2018. október 2.

Tisztelettel:

Szalay László

Alsóbélatelepi Fürdőegyesület titkára

Megjegyzés:

1. jelen levelünket változatlan tartalommal papír alapon is megküldjük Önöknek.

2. levelezési címünk f.évi október 30-ig: Szalay László Fonyód, Wesselényi utca 22.

f.évi november 1-től: Szalay László, 1118 Budapest, Rodostó utca 7. II. emelet 5.”

Vélemény, hozzászólás?