Újévi köszöntő és összefoglaló

Kedves Nyaralótulajdonosok és Olvasók!

Mindenekelőtt nagyon boldog, 2018-as Új Esztendőt kívánok  Mentovics Éva: Újévi köszöntőjével

“Szeretetben, egészségben
legyen részed egész évben.
Légy szerencsés, vidám, boldog,
felejtsd el a bút, és gondot.
Kezdődjön hát egy új élet:
legyen békés, boldog éved!”

Alsóbélatelepen már januárban folytatódtak a köztéri munkálatok. A Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. vállalkozó bevonásával Fonyód város területén január 18-án  megkezdte a veszélyes fák kivágását. A veszélyesnek ítélt fák kivágásáról ITT tájékozódhatnak.

A Szent Anna kápolna felújítása elkezdődött és sajnos a fakivágások és az “ágazások” avagy a  villamos-vezetékhálózatra ránövő lombozat ágainak csonkítása látványos nyomokat hagyott. A villamos hálózatok környezetének tisztán-tartásáról ITT tájékozódhatnak.

Örömteli hír, hogy a telepen jó néhány villanyoszlopon pótolták a hiányzó lámpatesteket, így még több fény világítja be esti sétáinkat.

Fonyódon idén is számos színes kulturális és szórakoztató programmal és rendezvényekkel várják az érdeklődőket. Az év első nagyszabású rendezvénye a február 2-4. között megrendezésre kerülő IX. Kolbászfesztivál, amelynek részletes programjáról és  a rendezvény idejére érvénybe lépő, Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által határozatban elfogadott útlezárásokról ITT tájékozódhatnak. Az érintett utcákba az ott lakók igazolvány felmutatásával hajthatnak be. A fesztivál kijelölt parkoló helye a Vigadó téren lesz. A rendezvény hétvégéjén a Siposhegyi kilátó rendkívüli nyitva tartással várja Önöket, és az alábbi kísérő programokon lehet részt venni:

  • Február 3-án, szombaton 10 órától Varga István könyvtáros vezetésével egy helytörténeti túrán vehetnek részt az érdeklődők, amely a Sportcsarnokkal szembeni Testvérvárosi parkból indul.
  • Ugyanekkor, a Kulturális Központban, amíg a szülők megtekintik a Kolbászfesztivált, a gyerekeket  kreatív foglalkozásra várjuk a Fonyódi Kulturális Intézmények Kulturális Központjában. Mindegyik gyerekek korosztály számára kínálunk elfoglaltságot. Az esemény előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a muvelodesihaz@fonyod.hu email címen lehet.
  • Február 6-án, kedden INGYENES szűrőprogramokon lehet részt venni.
    A Városi Sportcsarnok parkolójában lesznek elérhetőek a vizsgálatok.
  • Az Önkormányzati Hivatal Képviselő Testülete február 14-én, szerdán 17 órakor közmeghallgatást tart a Hivatal nagytermében, másnap február 15-én, 14 órakor képviselő testületi ülés lesz.

A fonyod.hu weboldalon és a Facebook csatornákon (Fonyódi Kulturális Intézmények, Fonyód Média) számos hírt és újdonságot olvashatnak.

 

 

Vélemény, hozzászólás?