Vezetőségi tájékoztató a SPICC lezárása ügyében: Nyílt levél Polgármester úrnak

Hidvégi József Polgármester úrnak                Alsóbélatelepi Fürdőegyesület

1024 Budapest, Fény utca 8.

2021. április 02

F O N Y Ó D

Tisztelt Polgármester úr!

Egyesületünk tagjai, és néhány fonyódi állandó lakos, április1-én értesítettek, hogy az 5190/4 helyrajzi számú SPICC (Bacsák villa, Balaton, VÍZMŰ által határolt terület) bejáró sikátora silány kivitelezésű kapuval lezárásra került.

Tekintettel arra, hogy ez az intézkedés sok fürdőző és horgász érdekeit sérti, ezért kérdezzük:

1. A lezárás engedéllyel történt-e, az Önkormányzat, vagy egyéb cég vagy magánszemély végeztette el a kivitelezést?

2. Milyen alapon zárnak le közterületet magáncélokra?

3. A SPICCEN épül (épül?) a csónakleeresztő sója, amennyiben megmarad a lezárás, hogyan használhatjuk a sóját, kinek az engedélyével, kinél lesz a kulcs? Ha a csónak meghibásodik, mondjuk augusztus hónapban, javításra hogyan lehet elszállítani?

4. A bejáró sikátor a város rendezési terve szerint 10 méter széles kell(ene), hogy legyen, a megvalósult kerítés ennél lényegesen közelebb került a VÍZMŰ kerítéséhez, ezáltal a beközlekedő sikátor lényegesen keskenyebbé vált, ami a csónakszállítást jelentősen megnehezíti. A Képviselő Testület által jóváhagyott beépítési terv az TÖRVÉNY, azt pedig maradék nélkül be kell tartani és tartatni!

5. Kapcsolódó kérdés: milyen alapon csatoltak el több mint 400 négyzetméter területet a felújított faházak javára. A SPICC területe balatonparti terület, amelyre a 2011 évi CXCVI törvény vonatkozik, mely szerint a természetes vizek partján lévő ingatlanok forgalomképtelenek, egyébként is Fonyód városa is a nem forgalomképes ingatlanok körébe sorolta?

6. A SPICC ÉNY-i partja mentén nádirtás történt. Ki volt a megrendelő, ki engedélyezte, ki volt a kivitelező?

A SPICCRE vezető sikátor bejáratának lezárása ellen az Alsóbélatelepi Fürdőegyesület tiltakozást jelent be, és követeli annak azonnali eltávolítását!

Kérjük fentiek szíves tudomásulvételét, és szíves haladéktalan intézkedésüket!

Tisztelettel:

dr. Jáky Miklós elnök Szalay László titkár

Alsóbélatelepi Fürdőegyesület

megjegyzés 1. tisztelettel kérjük, hogy válaszukat mielőbb adják meg, s ne várjanak 36 napot, mint korábbi levelünkre adott válaszuknál

megjegyzés 2. felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a SPICC lezárásával kapcsolatban az utca népe nagyfokú korrupciót gyanít, emleget, mely kizárólag egyetlen magánember érdekét szolgálja szerintük valakit ugyancsak ”megkentek”.

A korrupció vádját csakis a hozott döntés visszavonásával tudják Önök elhárítani!

Tájékoztatom a kedves nyaralótársakat, és a SPICCET használó fonyódi horgásztársakat, hogy szerdán, április 7-én Bánkuti Laci társaságában tárgyalásra megyek a Polgármesteri hivatalba, a SPICC lezárása ügyében.

Vélemény, hozzászólás?