A fakivágások és a Napsugár kemping

Avagy mi történik hetek óta a kempingben?

Egy alsóbélatelepi lakos facebook bejegyzése alapján értesülhettünk nemrég a Napsugár kempingben folyó drasztikus fakivágásokról.

“Unokáink sem fogják látni… Folytatódik a pusztítás a Balaton fonyódi partján. Sorban állnak a kamionok,viharos gyorsasággal takarítják el a hegyekben álló, kivágott ősfákat az egykor sokat megért alsóbélatelepi kempingben. Beteg fákról aligha lehet szó. Egy ősparkkal és az életünkből a pusztuló környezet miatt néhány perccel ismét kevesebb.”

Nemrég felkerült a Fonyód Média youtube csatornájára Hidvégi József polgármester nyilatkozata a történtekkel és a kemping jövőbeni sorsával kapcsolatban:

A riport további témái: – A polgármester válasza képviselői állításokra az üdülőfalu kapcsán – A fakivágások és a Napsugár kemping funkciója – Az egykori Tungi étterem helyi védettségének története – A Piacfejlesztés jelenlegi helyzete – Március 15.: nemzeti ünnep és a városi kitüntetések átadása.

Egy másik,a városkép változását érintő hír az index.hu-n jelent meg a napokban: A 110 éves nyaraló helyén most 51 lakásos társasház épül Fonyódon. Fonyód város honlapján olvasható tájékoztató pedig a következő linken keresztül érhető el: http://www.fonyod.hu/hu/hirek/

 

Vélemény, hozzászólás?