A Szent Anna kápolna parkosítási munkálatai

Az elmúlt hetekben új munka vette kezdetét kicsi kápolnánk környezetében: a kápolna bejárati – felfagyott és nagyon megrepedezett, így balesetveszélyes betonburkolata kerül cserére, helyére modern térkő kerül beépítésre.

2017. június 12-én örömmel vettük, hogy a Szent István téren személyesen beszélhettük meg a kápolna előtti terület parkosításának kérdéseit Zsiros Tiborral a fonyódi városüzemeltetés (röviden: VÜSZ) kertészeti csoportvezetőjével, főkertészével.
Személyemen kívül az Alsóbélatelepi Fürdőegyesület képviseletében megjelent Szalay László egyesületi titkár és Nádaskay Péter Szent István téri nyaralótulajdonos.

Az egyeztetés során, a megbeszéltek szerint a területrendezés ütemezése a következőképpen fest:

1. A téren idén nem épül járda. A jövőbeni esetleges járdaépítés igényét a helyi közösséggel megbeszéljük, és aszerint járunk el. Alapvetően a területet zöld parkként képzeljük el a jövőben is.

2. Június végéig elkészül a terület elegyengetése, szükség esetén a Városüzemeltetés földet hozat a mélyedések feltöltésére. A területre fűmagot vetnek, amelyet a fű megerősödéséig locsolni fognak.
(Ezúton kérem, hogy 1-2 hétig a fűmaggal vetett területet karókkal vegyék körbe, mert különben vasárnaponként az autók a területen parkolnak, és a fű tönkremegy. Van elég más lehetőség is parkolni a közelben.)

3. Az Alsóbélatelepi Fürdőegyesület kapcsolatai révén egyszerűsített kertészeti tervet készíttet, amely alapján Önök legkésőbb jövő tavasszal elkezdik a tér szakszerű parkosítását. (Lehetséges idei munkavégzés is, amennyiben a téren álló nyírfák elpusztulnak és helyettük ősszel új fákat kell ültetni.) Mindkét fél hivatalos úton jelzi Hidvégi József polgármester úrnak, a helyben lakó Farkas Gábor alpolgármester úrnak és a képviselőknek, hogy a munkához a jövő évi költségvetésben mekkora összeget szükséges biztosítani. Ha a tervek novemberig nem készülnek el, akkor egy tapasztalat alapján megállapított – velünk is közölt – költséget terjesztenek az Önkormányzat elé.

4. Alsóbélatelep területén a hasonló térrendezési, parkosítási munkákat a későbbiekben is egyesületünkkel egyeztetve fogják elvégezni.

A kápolna területén jelenleg térburkolási munkákat végzünk, amelynek költségét adományokból fedezzük.
Mi ezzel járulunk hozzá a Szent István tér védett területének méltó szépítéséhez. A térburkolási munkák a “Bélatelepi Nap” rendezvényre elkészülnek.

A beszámolót készítette Boda Zoltán, elnökségi tag.

Vélemény, hozzászólás?